miercuri, 21 noiembrie 2012

Viata

Mda, un inceput bun pentru o postare. Ma intristez vazand cum copii cu varste fragede se grabesc in a face lucruri care nu sunt de nasul lor, cum adolescenti inconstienti isi fac de cap pe te miri unde si cum adulti in toata firea se fac de ras dand dovada de "maturitatea" pe care o au. Serios?! Ne intrebam oare cum de cutarita a ramas insarcinata. (vaaai! Ce desfranata mai e!) E usor sa critici, e usor sa dai cu gura si sa vorbesti pe cineva de rau, e usor sa faci greseli care sa te marcheze, e usor sa nu gandesti inainte sa faci un lucru. Ne intrebam oare unde sunt parintii ei? Pai, simplu... Odata ce tara este in asa zica "criza" probabil, sunt plecati cu treaba de dimineata pana seara sau poate pur si simplu nu le pasa. Dar, ar mai putea fi o optiune... tu, ca parinte ii poti oferi cei 7 ani de acasa, sa ii explici ce e bine si ce e rau pentru ea, dar... oricat de mult ai incerca sa o ghidezi spre bine si oricat de mult te-ai stradui s-o faci sa inteleaga ea poate sa zica "da" acum si afara cand iese sa fie alta persoana. 
Mama este educatoare si cand ma mai duc pe la ea sunt inconjurata de mucosi disperati dupa desene animate cu roboti si batai, sirene si alte personaje de desene animate. Copii de 4-5 lasati de capul lor pe strada "la joaca" invatand de la ăi mai mari injuraturi, gesturi obsecene si asa mai departe ajungand acasa le dau vestea cea mare parintilor (copilul meu injura?) , ba alti parinti se amuza pe seama asta, dar nu se gandesc la cat de mult poate afecta un asemenea comportament "de strada" pe feciorul/fecioara lor. Si apropo de desenele astea care au aparut, ma ingrozesc.. ne intrebam oare de ce pana mea copiii astia sunt atat de agresivi si de lipsiti de imaginatie pura...
Adultii model pentru noi? Tot prezentul si viitorul lor este strans legat de copilarie pentru ca viata adultului este o ispasire a ei. Dupa felul cum a fost crescut si educat, dupa conditiile de trai, dupa felul cum a fost trat si primit intr-o comunitate, grup, clasa... Fiecare experienta nefericita poate afecta viata unei persoane, poate s-o determine sa plece pe o cale gresita, si incercand sa gaseasca dinou drumul cel bun (maturizarea) va avea succes. Cu totii vom avea parte de un asemenea impact fie ca e mai puternic la unii fie ca e mai slab la alti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu